Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Momenteel heeft Salland eigenlijk maar één echte wedstrijdroei(st)er Femke Paulis, die zeer succesvol is geweest tijdens de Head. Bij de jeugd is nog een klein aantal roeiers in opleiding, die voorlopig alleen nog deelnemen aan de juniorencompetitie.

Het veteranen-wedstrijd-roeien kent dit jaar zeer beperkte deelname. De dames en heren hebben door te geringe belangstelling, blessures en ziekte, voor het eerst sinds jaren niet deelgenomen aan de Head. Daarom is het leuk de volgende de nieuwtjes te kunnen brengen.

 

Dit weekend heeft oud-Salland-lid Rutger Valks, in het veld van de “jonge achten” de Varsity gewonnen. Nereus won overigens ook het hoofnummer “de Oude Vier”.

Een week eerder is Henk Kremer geslaagd voor het RC3-coach-examen tijdens de skiffhead. Jan Hilvering was het proefkonijn tijdens zijn deelname aan de veteranen F, waarin hij redelijk roeide, maar minder succesvol stuurde en in de middenmoot eindigde.  Het examen van Henk werd afgenomen door Lars Hoeksel, profcoach van Euros, waar hij samenwerkt met Karin Zimmerman.