Personen (11)

Afscheid Hendrik

Zaterdag 16 december coachte Hendrik Veen voor zijn laatste keer de jeugd van Salland. Er lag ijs op het water dus we bleven aan de wal voor een ergometertraining, maar dan wel buitenin het zonnetje. Na afloop moest Hendrik een afscheidspraatje over zich heen laten komen, er werd limonade en koffie geschonken met een heleboel taart, hij ontving een mooie fles van de jeugdcommissie en er was een heel orgineel cadeau van de jeugdleden: een sparretje volgehangen met kleurige en hartelijke bedankjes en wensen van ieder jeugdlid. Hendrik heeft meer dan vier jaar lang niet alleen gecoacht, maar ook de coachschema’s opgesteld, de communicatie verzorgd tussen de jeugdleden, de coaches en de club en vele initiatieven genomen die het roeien leuk en goed maakten. Daar zit meer werk aan vast dan je kunt vermoeden en het klopte altijd. Voortreffelijk! Hendrik, nogmaals heel erg bedankt. Foto's

Afscheid Ronald Tulp

Afgelopen maandag heeft een vrij grote groep Sallanders afscheid genomen van Ronald Tulp. Namens Salland en het bestuur heeft Dirk gesproken, waarbij hij een schets heeft gegeven van de persoon Ronald Tulp en zijn betekenis voor de roeivereniging.
Het was een mooie en waardige afscheidsdienst, waar naast verdriet en weemoed ook humor een plaats kreeg in de bijdragen van zijn twee zoons.

De familie schetste hoe belangrijk de roeivereniging was voor Ronald en memoreerde hoe welkom en thuis hij zich heeft gevoeld in onze vereniging. Ze waardeerden zichtbaar onze aanwezigheid en inbreng.

 

Meester, bedankt!

Op een goede dag vroeg de toenmalige voorzitter Aart Snoek mij of ik niet mee wilde helpen bij de restauratie van een dubbelvier met stuur. Dat wilde ik wel maar ik had nul ervaring met dat soort werk. “Dat is niet erg”, zei Aart, “wij hebben Ronald, die leert je het wel”. Ronald was voor mij de eminence grise van de vereniging met een enorme staat van dienst. Hij had immers de Toer de Tulp gerestaureerd. De acht waar ik wel eens in mocht roeien. Ik voelde me vereerd om met hem te mogen werken en dat gevoel is nooit weg gegaan.

Op een dinsdagavond meldde ik mij in de werkplaats. “De patiënt”, zoals Ronald haar noemde, lag al klaar op de bok. Ik, 

Hommage aan Ronald

En zo werd op zaterdagochtend spontaan besloten om een gelegenheidsacht te formeren en als eerbetoon aan Ronald in de door hem zo zorgvuldig gerestaureerde Toer de Tulp te roeien. Foto's

Anna lid van verdienste

Anna kreeg, naar eigen zeggen, de eervolle schrik toen zij tijdens de afgelopen Algemene Vergadering benoemd werd tot lid van verdienste van Salland. Tijdens haar lange coachcarrière heeft Anna met veel geduld jong en oud het roeien bijgebracht.

Ereleden en leden van verdienste

Zie ook Anna in het zonnetje gezet en Afscheidslunch-coach-Anna

Overlijden Rüdiger Würth

Met verslagenheid hebben we kennis genomen van het overlijden van Rüdiger Würth, de voorzitter van de roei-afdeling van BCN. Rüdiger overleed afgelopen donderdag na een ziekbed van enkele maanden. De vriendschap met BCN gaat al vele jaren terug en zo ook de vriendschap met Rüdiger. Veel Sallanders kennen hem van de activiteiten die

Pagina 1 van 2

Inloggen

Contact en route

Postadres en botenhuis:
Kanaaldijk West 2A
7783 DB Gramsbergen
Tel: 0524-561115

info@salland-roeien.nl

Vertrouwenscontactpersonen

Routebeschrijving

Kopij voor de website

Agenda

15 aug 2019;
08:00AM - 05:00PM
Midweek-roeidag
25 aug 2019;
09:00AM -
Skiff-toertocht Emlichheim (Beatrice en Herman)
28 aug 2019;
08:00PM - 10:00PM
Kantine Vechtracecie-vergadering
03 sept 2019;
07:30PM - 09:15PM
Kantine Bestuursvergadering
14 sept 2019;
09:00AM -
Toertocht Gramsbergen - Zwolle. Dag 1
15 sept 2019;
09:00AM -
Toertocht Gramsbergen - Zwolle. Dag 2
21 sept 2019;
01:00PM - 04:00PM
Kantine clinic buren Paulis
24 sept 2019;
03:00PM -
Kantine KNRB toercommissie
25 sept 2019;
08:00PM - 10:00PM
Kantine Vechtracecie-vergadering
29 sept 2019;
09:00AM -
Gastroeiers Thyro

Partners

e-Boekhouden.nl

Ga naar boven