Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Ondanks de beperkte middelen in het botenfonds van 2014 is het de vereniging toch gelukt om een mooie Filippi dubbeltwee in de wacht te slepen. De KNRB 20, recent nog gebruikt door de dames senioren A in Sevilla, werd door de KNRB van de hand gedaan. Met een flinke financiële ondersteuning van de RASA (als dank voor de jaarlijkse mogelijkheden voor teambuilding) lukte het om deze boot aan te schaffen.

Op de avond van de ALV, 25 maart 2014, werd de boot door de

vergadering na enige gedachtewisseling door Salland in dank aanvaard en daarna gedoopt tot ‘Osiris’. Met deze naam wordt de traditie gevolgd om een gladde dubbeltwee naar een Griekse godheid te vernoemen.

Osiris, voor de Grieken de god van het hiernamaals, is de echtgenoot van Isis. Door een list van zijn jaloerse broer is hij helaas gedoemd in het hiernamaals te verblijven, waar hij nieuwkomers beoordeelt op prestaties. Een belangrijke taak dus, die hem veel aanzien verschaft. Daarnaast wordt hij geëerd als god van de jaarlijkse vernieuwing van de natuur. Voor ons roeiers belangrijk voor prestatie en herstel dus.

Een mooie boot, die ongetwijfeld veel plezier voor de roeiers en nut voor de vereniging zal brengen. Hiermee wordt een belangrijk gat in het botenbestand gedicht.

De financiering is echter nog niet helemaal rond, er zit nog een gat van 800 euro in. We zullen de leden persoonlijk benaderen met de vraag om een vrijwillige bijdrage te schenken. U kunt ook uw spontane bijdrage melden aan de commissie, dan geven wij het door aan de penningmeester! Dat mag ook een symbolisch bedrag zijn als ondersteuning van het initiatief. De materiaalcommissie gaat ervan uit dat we deze euro’s met elkaar vlot bijeen zullen brengen.

We houden u op de hoogte!

Namens de materiaalcommissie, Wolfram Verboom