Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Roeien is heerlijk en in ons waterrijke land kun je op veel verschillende locaties roeien.
Boffen natuurlijk. Dat ondervonden we weer eens in Woerden. Op verzoek van de Toercommissie zijn Bert en Louise Baare, oud leden van "De Krom " een RV in Woerden, aan 't werk gegaan. Gelukkig zijn zij nu sinds een jaar lid bij Salland. Door hen was het dan ook snel geregeld om daar de omgeving te verkennen. Een tocht van 35 km. door midden Holland die begon aan de Oude Rijn in Woerden.

Als iedereen is omgekleed, de koffie op is en de boten liggen klaar voor vertrek gaat het richting Bodegraven. Tijdens het 'schutten' daar dreigt het behoorlijk mis te gaan met 1 van
onze roeiers die een black out had. Scenario's, als moeten we terug, komt er een ziekenhuisopname het spookt een moment door onze "koppen" als de o zo vriendelijke sluiswachter(es) 112 oppiept om ook assistentie te verlenen bij onze roeier. Mee komt er ook politie aan te pas. Nu dat kwam goed uit. Aan de andere kant van de sluis reed nl. op hetzelfde moment een vrachtwagen een grote winkelluifel aan "gort". Veel "spectacel" daar bij de sluis in Bodegraven. Klinkt luchtig omdat we gelukkig onze tocht kunnen vervolgen. Met die luifel en vrachtauto komt het vast ook wel goed. Onderweg worden we door Aart geattendeerd op de zomer- en winterhuizen in dit deel van Nederland. Beide zijn identiek aan elkaar met als enig verschil, de grootte en in het zomerhuis dat dus veel kleiner is ontbreekt de schoorsteen. Zie foto. Ja en dan gokken we in onze boot of Hendrik toevallig in een van de vele vliegtuigen zit die af en aan vliegen naar Schiphol. ( nl. zijn fietsvakantie in Oost-Europa zat die dag erop, inside info van Joke, zijn ega, die in onze boot zat). Via de Nieuwkoopse plassen en de Grecht, bij Woerdense Verlaat varen wenterug naar Woerden. Werkelijk met prachtige doorkijkjes, mooie brede boerensloten met rustig vaarwater en heel mooi weer kan het roeidagje niet meer stuk. Deze dag sluiten dan ook we af met een etentje in Woerden en tegelijkertijd zien we alweer uit naar de volgende roeidag.
Met veel dank aan de organisatie.

Foto's