Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

De toercommissie is actief bezig met de voorbereidingen van de toertochten voor 2019. Nog niet alles is rond, maar wij willen jullie alvast informeren over de geplande toertochten voor de eerste helft van dit jaar.

9 maart Backschinken bij BCN

11 april Princenhoftocht bij Drachten

15 mei Nieuwkoopse plassen vanuit Woerden

29 juni - 2 juli Gramsbergen-Zwolle vierdaagse

15 augustus Midweekroeidag

25 augustus  Skiff-toertocht Emlichheim (Beatrice en Herman)

14 september Vollemaantocht Laar

rond 14 september Aansluiten bij BCN vanuit het Diep (Steenwijk)

 

Voor meer details zie hieronder 

Op zaterdag 9 maart organiseert onze zuster organisatie BCN de jaarlijkse Backschinken. Na ontvangst met koffie en heerlijke eigen gebakken taart, gaan we om 12 uur op stap voor een toertocht in en rond Nordhorn. De tocht bestaat uit twee  etappes een van ongeveer 21 km en een van  ongeveer 11 km. Het is ook mogelijk om aan een etappe deel te nemen. Na afloop is er zuurkool met Backschinken en voor de vegetariërs is er een aangepast menu. Kosten (incl. maaltijd) voor  Salland leden € 20. Opgeven via doodle link die wij je, na opgave bij ons, doorgeven.

Op donderdag 11 april gaan wij naar Drachten. Om 9.30 uur worden we ontvangen met een kopje koffie en daarna gaan we op pad. De Princenhoftocht is een prachtige tocht door de Oude Venen bij Eernewoude en is ongeveer 25 km lang. Er zijn voldoende horecagelegenheden onderweg (Ie Sicht, De Princenhof) waar je met de boten kunt aanleggen.

Op woensdag 15 mei gaan we onder leiding van Bert en Louise vanuit Woerden de Nieuwkoopse plassen verkennen.  Het is een lange tocht en we zullen heel vroeg op pad moeten. De details volgen nog.

Zaterdag 29 juni  tot en met dinsdag 2 juni.  Gramsbergen - Zwolle en terug. Vanaf april 2019 is de Vecht helemaal bevaarbaar tot Zwolle. Wij willen in vier dagen op en neer naar Zwolle varen met twee C4 boten om deze tocht te verkennen. Dit kan in wisselende samenstelling, omdat we gewoon thuis slapen. BCN wil graag op zondag een deel van de tocht maken en de andere dagen kunnen de Sallanders op pad.

Donderdag 15 augustus de jaarlijkse midweekroeidag .

Zondag 25 augustus  skiff toertocht (met begeleiding van een C4 ) richting het huis van Beatrice en Herman)

Zaterdag 14 september Volle Maan tocht naar Laar

De meerdaagse tocht met BCN gaat dit jaar niet door, omdat zij ervoor gekozen hebben om vanuit ‘t Diep (Steenwijk) de omgeving te verkennen. Wellicht is het een idee om een dag  mee te varen en daarna gezamenlijk te gaan eten. Dit zou rond 14 september zijn.

 

Geef je op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de inschrijflijsten die binnenkort op het prikbord in de gang hangen.

Het wordt weer een afwisselend en gezellig toer-roei jaar.

En wij hopen op een grote deelname.

 

De toercommissie

Jeanne Helmich- Rewinkel

Annemiek van Voorst