Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

Op donderdag 16 augustus reden we met 4 Sallanders naar Mijnsheerenland voor de landelijke Midweekroeidag. WSV 'Binnenmaas' had er werk van gemaakt: we werden ontvangen met heerlijke zelfgebakken taarten en er was een quiz gemaakt, waarmee een prijs kon worden gewonnen. Het belangrijkste onderdeel was een vierregelig gedicht en om niet in de sinterklaas rijmelarij te vervallen, hebben Nellie en Jeanne het als volgt aangepakt:
Kluut, molen, zeiler, fuut,
Maas, de Dam, Leni, Jesse met veel interesse

Mooi, bewolkt, de lucht klaart,
Bezoek WSV Westmaas was het (Hoekse) Waard.

Dit werd het winnende gedicht, dus dat leverde ons een Binnenmaas bidon op!

We werden gemixed met mensen uit Goes, Alkmaar, Hilversum en Eindhoven en roeiden over de Binnenbedijkte Maas van Westmaas naar Maasdam over rustig, natuurlijk water met veel waterwild, een enkele visser en veel molens onderweg.  Daarna via de Vliet naar Puttershoek, waar we in de tuin van Lenie een heerlijke lunch kregen aangeboden en een bezoek brachten aan 'De Lelie'.  Daar werden we rondgeleid door de jonge molenaar Jesse, die cultuurhistorie studeert met een bijzondere interesse voor molens.

Na afloop roeiden we dezelfde weg terug, want het roeiwater van de Binnenmaas is enigszins beperkt. Het is altijd interessant om rond te kijken bij andere RV's en hun roeiwater te verkennen!

Het was een gezellige dag bij een erg gastvrije roeivereniging!
Foto's