Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     


Voorlopige intekenlijst: hangt in de kantine.
Voorlichtingsavond: 28 november bij Daventria

RoeiReizen organiseert volgend jaar in samenwerking met de ÖRV (Österreichischen Ruderverbandes)  twee  Meerdaagse Hotelreizen op de Donau.
De route begint in Melk in der Wachau en gaat naar Mohacs aan de Hongaars- Servische grens circa 580 km stroomafwaarts. Onderweg komen we vele schitterende kastelen van de

Habsburgse Donaumonarchie  tegen. We roeien in het woeste en  oorspronkelijke rivierenlandschap ( Aulandschaft) van de grootste en machtigste rivier van Europa.
We roeien dwars door Wenen en overnachten in Bratislava, de hoofdstad van Slowakije. Een van de vele hoogtepunten van deze roeireis is de binnenkomst (en voor het tweede deel de start) in Budapest. De prachtige bruggen, de historische gebouwen en kastelen en de  speciale atmosfeer zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Uiteraard blijven we een dag in Budapest  om de stad te bezichtigen.
Voor het tweede deel roeien we eerst nog een keer door Budapest en dan komen we in de schier eindeloze Au bossen. Deze oorspronkelijke oerbossen zijn het leefgebied van een grote diversiteit aan vogels. De Donau is inmiddels een machtige  rivier en vervolgt zijn onstuitbare weg naar de Zwarte Zee.
We bezoeken stadjes als Rackeve en Kalocsa. De tocht eindigt uiteindelijk  in Mohacs. Een stadje dat bekend is om de slag van Mohacs, waarin het Hongaarse Koninkrijk een vernietigende nederlaag tegen de turkse troepen leed.
Een luxe reisbus brengt de roeiers weer terug naar Budapest en de boten worden door RoeiReizen weer terug naar Nederland gebracht.
 
Het eerste deel van  Melk naar Budapest (8 -15 juli 2017) is alleen geschikt voor zeer ervaren roeiers (tenminste ERM of soortgelijk evenement geroeid) met een goede conditie, per boot zijn tenminste twee ervaren roeiers met brevet roeien op stromend water vereist.
Kosten van deze acht daagse reis € 925. Niet inbegrepen drankjes, verzekering, boot huur en transport van en naar aankomstplaatsen..
Het tweede deel van Budapest naar Mohacs (15 – 21 juli 2017) is minder zwaar.
De kosten van deze 6 daagse reis zijn €695. Niet inbegrepen  drankjes, verzekering, boot huur en transport van en naar aankomstplaatsen).
Inschrijven kan alleen in ploegverband ( Roeireizen bemiddelt wel individuele deelnemers). Het aantal deelnemers is beperkt tot maximaal 35 deelnemers. Er doen maximaal 5/6 boten mee. De route is ook prima te fietsen en er kunnen een beperkt aantal fietsen worden meegenomen door RoeiReizen
Op 28 november organiseert Roeireizen een voorlichtingsavond over deze reizen bij Daventria in Deventer.
Een voorlopige intekenlijst hangt op het prikbord in de kantine.