Salland Logo            Kom roeien - the movie     Roeiclinic                                     

De Open Dag was een genoeglijk gebeuren waarbij diverse ouders hun kinderen meenamen om kennis te maken met de roeisport.

Naast het voltallige bestuur en een aantal trouwe Sallanders waren vooral

onze kersverse enthousiaste nieuwe Salland-leden Peter en Joke, Clara en haar man Dirk en Anneke erbij om mee te roeien en te ondersteunen bij het tillen van de boten.

We hebben een zestal de Salland-bezoekers eerst buiten op het gras op de ergometer de roeibeweging uitgelegd en vervolgens in de C4+ gezet.

Herman heeft met zijn nieuwe drone vanuit de lucht opnamen gemaakt: het was alsof een zwerm bijen je om de oren vloog.

Plotseling barstte er een enorme stortbui los en kwamen juist toen drie bezoekers op de fiets bij ons schuilen.  Ze waren geheel doorweekt door de regen toen bleek dat ook zij helemaal uit Duitsland voor de Open Dag kwamen. Na hen eerst op de ergometer gezet te hebben, klaarde het weer op en konden we ze toch nog in de C4+ de eerste roeibeginselen bijbrengen.

Roei-instructie geven in het Duits valt niet mee! Maar Jan H en ik hebben ons Duitse woordenschat weer aangevuld: een roeihaal is ‘ein Zug’ en voor strijken hebben we ‘rückwärts rudern’ bedacht!

Resultaat van de open Dag: 1 junior lid (Christian) van 11 jr en het Duitse echtpaar Elke en Hermann, die redelijk Hollands verstaan, die de introductiecursus gaan volgen.