NK Indoorroeien

Zaterdag 8 december was het de dag van de waarheid. Er zijn geen geldige excuses zoals de wind, de kou, de golven, de boot, de ploeggenoten. Het was de dag van de NK indoorroeien.

Met een vijf man sterke equipe van Salland en Tubantia was het in de trein naar Amsterdam al spannend. Het herfstweer is nooit het favoriete weer van de NS, maar ze ploegden ons dapper door de westerstorm naar de plek waar het moest gaan gebeuren. 2Km op de ergometer is de ultieme zelftest. Het meetbare en vergelijkbare resultaat van harde training, goed eten, veel slapen, en een

gezonde dosis spanning.

Een jaar lang inspanning wordt afgerond in een overvolle sporthal in Amsterdam-zuid, waar iedereen die zich wil meten aantreedt. Van eerstejaars studenten via de toppers van de senioren tot aan de onder luid gejubel en applaus naar de finish geschreeuwde 90-jarige roeister van roeivereniging de Waal. Dames veteranen K! Wat een feest!

Voor Bart was dit zijn eerste ergometerwedstrijd, dus een openbaring dat er zoveel super-enthousiaste roeiers uit Nederland en daarbuiten massaal aantreden om hun krachten te meten. Onder luid gebrul van de vier Salland/Tubantia junioren had Bart geen keus: gaan! Met 6:57 was hij 1 seconde langzamer dan zijn target, maar wel weer 2 seconden sneller dan wat hij bij zijn snelste 2km-test had gehaald. Een geweldige prestatie dus, goed voor de vierde plek in zijn veld.

Begin van de middag waren de junioren aan de beurt. Idwêr in een volstrekt overbevolkt J16 veld met 106 deelnemers. Twee heats dus. Idwêr zat in de tweede heat, met een doeltijd van 6:50.
De snelste roeier in de eerste heat had er 6:59 voor nodig gehad. Die zou Idwêr vóór moeten kunnen blijven. Met een schema van 1:42/500m gemiddeld zou hij dat ook moeten kunnen, maar je weet het nooit. Meer gespannen dan vorig jaar betrad hij de arena.

Even later: stilte, ‘sit ready’, ‘attention’ piep!

En los breekt de heksenketel van de honderden coaches en clubgenoten en ouders. In een geweldige strijd laat Idwêr zien dan hij het oh zo moeilijke doseren van zijn krachten begint te beheersen.

Onverstoord roeit hij zijn schema, onderweg steeds weer tegenstanders achter zich latend en dus gestaag klimmend op de ranglijst op het grote scherm.

Zijn eindtijd 6:49. Bijna on target, en 14 seconden sneller dan vorig jaar. Een 12e plek op de lijst met 106 deelnemers. De boog voor volgend jaar is gespannen. Dan komt hij uit in J18.
Foto's

Laatst aangepast op maandag, 21 januari 2019 14:44

Inloggen

Contact en route

Postadres en botenhuis:
Kanaaldijk West 2A
7783 DB Gramsbergen
Tel: 0524-561115

info@salland-roeien.nl

Vertrouwenscontactpersonen

Routebeschrijving

Kopij voor de website

Agenda

22 okt 2019;
07:30PM - 09:15PM
Kantine Bestuursvergadering
01 nov 2019;
08:00PM -
Bijeenkomst G-Parade
06 nov 2019;
08:00PM - 10:00PM
Kantine Vechtracecie-vergadering
13 nov 2019;
08:00PM - 10:00PM
Algemene Vergadering

Partners

e-Boekhouden.nl

Ga naar boven