Verkenningstocht Hardenberg

Een verkenningstocht richting Hardenberg. De tocht is al eens gemaakt. Maar zijn de condities van de sluis bij de Haandrik verbeterd? Kunnen we daar onze gastroeiers met een rustig gevoel door laten varen. Jan Vunderink belde met de verschillende sluiswachters om de verschillende sluisdeuren voor ons te openen.
Ook de ons bekende sluis naar de Haandrik richting de Vecht was dicht. Maar daar werden we niet geschut. Daar was alleen 1 sluisdeur dicht.
Natuurlijk wel 'schutten' bij de andere sluis van de Haandrik waar een verval is van 1.m 50. Stroomafwaarts gaat het prima vooral als je gebruikt maakt van werplijnen en een goede pikhaak. Als de deur zich opent vaar je heel mooi achter Gramsbergen langs en Ane, op weg naar de

Zwieseborg en Hardenberg. Bij natuuractiviteiten centrum de Koppel houden we een koffie met notentaart stop. Maar eerst varen we door de sluis daar. Dat gaat prima als je de riemen inhaalt en peddelt.  Als de koffie op is varen we nog een stukje richting Oud Bergentheim.
In juli zullen we dit traject verder verkennen. Fijn, het is er werkelijk heel mooi.
Op de terugweg worden we nog verrast door Joke Zomer met een ijsje. Ook een hengelaar mocht mee genieten. "ach zei hij, "ik maak altijd van die leuke dingen mee". Dat vonden wij ook. De roeiers in de Haandrik liepen nog vast in een ondiep stuk van de Vecht bij Hardenberg, het stuk waar vroeger de Radewijkerbeek stroomde. Toch maar even de boot uit om hem vlot te trekken, zie de foto. Bij de Zwieseborg was nog een  pauze voor de lunch en Anne Marie gaf daar haar roeiplek aan Aart( zo gaat dat in een goed huwelijk, man en vrouw zijn elkaar tot 'hulpe') in verband met een vergadering van Anne Marie. Terug bij sluis de Haandrik konden we zo binnen varen, de sluiswachters hadden de deur al open. Maar de ervaring was hetzelfde als de vorige keer. Het water kwam met geweld binnen stromen. Dat is geen probleem als je wel de landvasten gebruikt om de boot mee vast te leggen. Het weer was geweldig , beetje veel wind op de terugweg maar verder een prima tocht. Met dank aan de toercommissie en Bert en Louise die met gasten uit Woerden ons mooie Vechtdal zullen promoten door ergens in mei dit tochtje met hen te maken of een deel ervan.
Foto's

Inloggen

Contact en route

Postadres en botenhuis:
Kanaaldijk West 2A
7783 DB Gramsbergen
Tel: 0524-561115

info@salland-roeien.nl

Vertrouwenscontactpersonen

Routebeschrijving

Kopij voor de website

Agenda

24 nov 2019;
09:00AM -
Hel van het Noorden
27 nov 2019;
07:30PM -
Introductiebijeenkomst Nieuwe Leden
07 dec 2019;
09:00AM -
NK indoorroeien
14 dec 2019;
09:00AM -
Jeugdergometerwedstrijden de Laak
15 dec 2019;
09:00AM - 12:00AM
Clubcompetitie
11 jan 2020;
09:00AM -
Jeugdergometerwedstrijden Michiel de Ruyter
25 jan 2020;
09:00AM -
Jeugdergometerwedstrijden De Eem
26 jan 2020;
09:00AM - 12:00AM
Clubcompetitie
09 feb 2020;
09:00AM -
Twentsche WinterWedstrijden

Partners

e-Boekhouden.nl

Ga naar boven