>

Ontdooien op de Bosbaan

Afgelopen wintermaanden – toen er in vrijwel alle uithoeken van het land ijs op de kanalen en meren lag – was het moeilijk om het enthousiasme in de ergometer- en krachttrainingen, vooral bij junioren wél boven het vriespunt te houden. Op maar een paar plekken kon nog geroeid worden. Zo pakte Nereus hun biezen en verhuisden een goed deel van hun vloot naar de Nieuwe Meer, een plas grenzend aan het Amsterdamse Bos waar het water nog net vloeibaar bleef. In oost Nederland, waar het meestal nog een paar graden frisser is dan in het westen, was alleen het water in het Twentekanaal rondom de Akzo fabrieken nog net boven nul. Vandaar dat ook Idwêr en Mariska daar een paar keer toch hebben kunnen trainen samen met hun leeftijdgenoten van Tubantia en Thyro.  

Nu het langzaam weer de goede kant op gaat

met de temperaturen werd het dus tijd om weer eens iets anderste doen en dat werd een training op de Bosbaan. Niet alleen omdat het heerlijk roeiwater is, maar ook omdat het het centrum van roeiend Nederland is en er vaak volop ‘sparringmateriaal’ op het water is. Afgelopen zondag hebben we (coaches Ernst en Herman) met Idwêr (Salland), Niels (Thyro), Luco en Omri (beiden Tubantia), daar een hele dag getraind.Techniek, kracht en conditie. Het hele programma. Aan inspiratie en ‘sparringmateriaal’ geen gebrek die dag. Phocas uit Nijmegen was met een groot aantal boten op het water en ook de bondscoaches trainden er met o.a. de Holland Acht (hoewel dat straks de Holland Vier gaat worden). Kippenvel!  

Voor Idwêr en ploeggenoot Niels ligt het accent op de dubbeltwee, met als doel een hoge notering op de Holland Beker in juni. Dat wordt nog taai, want omdat Niels een jaar ouder is moeten zij in J18 uitkomen. Voor Idwêr één jaar te vroeg, maar de twee roeiers vormen een geweldig koppel, dus we gaan ervoor. Luco en Omri trainen hard voor een 'flink boven het midden'-score op de Große Bremer Ruderregatta begin mei. Waarom in Bremen? Omdat daar ook voor junioren lichte en zware velden zijn, en zij beiden qua gewicht in de lichte categorie kunnen starten. Dit onderscheid bestaat in Nederland niet in de juniorenvelden. Maar natuurlijk is alleen al het starten in Bremen, met een grote internationale deelname, een vreselijk leuke ervaring.  

De foto’s laten een paar momenten van de dag zien. Overbodig te zeggen dat de foto’s van de totale uitputting genomen zijn vlak na de afsluitende 2Km test.   Deze outing was wat kort van tevoren gepland, maar een volgende keer zal ik hem ruimer aankondigen en als er dan leden zijn die ook een keer op de Bosbaan willen trainen leggen we zo nog een paar boten op de botenwagen.


Foto's

 
 

Inloggen

Contact en route

Postadres en botenhuis:
Kanaaldijk West 2A
7783 DB Gramsbergen
Tel: 0524-561115

info@salland-roeien.nl

Vertrouwenscontactpersonen

Routebeschrijving

Kopij voor de website

Agenda

28 jan 2020;
07:30PM - 09:15PM
Kantine Bestuursvergadering
09 feb 2020;
09:00AM -
Twentsche WinterWedstrijden
26 feb 2020;
08:00PM - 10:00PM
Kantine Vechtracecie-vergadering
01 mrt 2020;
09:00AM - 11:30AM
Salland Onderlinge Competitie
14 mrt 2020;
09:00AM -
Toertocht Backschinken Wanderruderfahrt
17 mrt 2020;
07:30PM - 09:15PM
Kantine Bestuursvergadering
08 apr 2020;
08:00PM - 10:00PM
Algemene Vergadering
15 apr 2020;
08:00PM - 10:00PM
Kantine Vechtracecie-vergadering
21 apr 2020;
09:00AM -
Gastroeiers Daventria

Partners

e-Boekhouden.nl

Ga naar boven