>

Nieuwe keuken feestelijk geopend

Op zaterdag 4 juli rond 10 uur is de nieuwe keuken feestelijk in gebruik genomen. Ook het feit dat we vanaf 1 juli weer met zijn allen kunnen roeien werd daarbij gevierd

Meer foto's.

Onze voorzitster hield een toespraak, die hierna volgt:

"Wat is het fijn dat jullie vandaag allemaal weer zijn.

Ik hoop dat jullie, je familie en je vrienden de Corona crisis goed zijn doorgekomen!

Het waren rare tijden. Bijna vier maanden geleden moesten wij de loodsen en het Verenigingsgebouw van de ene minuut op de andere sluiten. Iets wat in het 33 jarig bestaan van de Vereniging nog nooit heeft plaats gevonden. Net zo min als  het afblazen van de Vechtrace, de toertochten, de ontvangst van gastroeiers en ga zo maar door.

Gelukkig

kwam er na 7 weken licht aan het einde van de tunnel. Op 29 april mocht de jeugd weer het water op in een persoonsboten en met strikte inachtneming van de 1,5 meter. En geleidelijk aan werden de regels verder versoepeld, met als resultaat dat we vanaf 1 juli ok weer in meer persoonsboten mogen roeien.
Natuurlijk wel met de nodige voorzorgsmaatregelen. Door de KNRB wordt aanbevolen om met vaste teams te roeien, niet op volle kracht te roeien en de stuur kan overwegen om een mondkapje of een spat masker te dragen. 
De 1,5 meter geldt niet in de boten maar wel in de kleedkamers, de kantine, de loodsen en het buiten terrein. Het is van groot belang dat wij ons aan de RIVM regels houden. Dus blijf thuis bij klachten, was je handen bij aankomst, houdt de 1,5 meter in acht en gebruik je gezonde verstand zodat je jezelf en je mede leden niet in gevaar brengt.

Het protocol is afgestemd met de Gemeente Hardenberg. Zij geven binnen een paar uur een positieve reactie. Zij zijn niet verantwoordelijk maar toetsen of wij alles onder controle hebben. Heel prettig om met hen samen te werken. En dat willen wij zo houden.

In de afgelopen weken heeft men niet stil gezeten bij Salland. De Vereniging is Corona proef gemaakt. Jan heeft de wasbak bij de ingang aangelegd, Edwin heeft voor handdoekenrollen en zeepdispensers gezorgd en Herman heeft duidelijke bordjes gemaakt. Dank daarvoor.
Jan heeft vervolgens samen met Bert de 100 meter bordjes langs het kanaal geplaatst richting Hardenberg en de 500 meter paaltjes richting de Haandrik.  Er kunnen nu heel eenvoudig trainingstrajecten uitgezet worden van 500 meter, 1000  meter, 1500  meter en 2000 meter.
Door Jan en Bertjan werd een vlot neergelegd in de dode arm van de nieuwe meander, zodat we met droge voeten kunnen wisselen

Maar de grootste klus was het vernieuwen van de keuken. Hierover is volgens mij jaren gediscussieerd.  Moeten we een nieuwe keuken aanschaffen of een tweede hands? Moet er een afzuigkap in en een afwasmachine? Wat doen we met alle borden en kopjes.
De kantine commissie is voortvarend te werk gegaan. Er werd, na enige moeite een tweede handskeuken gevonden. En  mensen die bereid waren om deze keuken te installeren.
De kastjes werden uitgeruimd en het grootste deel van de inhoud werd afgevoerd naar de Kringloop. De oude keuken werd gesloopt.
En toen konden Hendrik  en Bert (een team dat zich bewezen heeft bij het opknappen van de Hardenberg II)  met, waar nodig ondersteuning van Jan, aan de slag. Het was nog een heel gepuzzel om alles passend te maken. Maar het is gelukt. En het resultaat mag er zijn.

Jan, Hendrik en Bert. Heel hartelijk dank voor jullie geweldige inzet de afgelopen maanden.

Salland is klaar voor een zomer met veel roei plezier voor de leden, maar ook voor gastroeiers en verenigingen die een trainingsweekend willen houden. Heel veel dank!! "

Inloggen

Contact en route

Postadres en botenhuis:
Kanaaldijk West 2A
7783 DB Gramsbergen
Tel: 0524-561115

info@salland-roeien.nl

Vertrouwenscontactpersonen

Routebeschrijving

Kopij voor de website

Introductiecursus

Agenda

11 aug 2020;
09:00AM -
Gastroeiers Daventria
12 aug 2020;
09:00AM -
Gastroeiers Assen
01 sept 2020;
07:30PM - 09:15PM
Kantine Bestuursvergadering
02 sept 2020;
08:00PM - 10:00PM
Kantine Vechtracecie-vergadering
05 sept 2020;
12:00AM
Vollemaantocht
23 sept 2020;
08:00PM - 10:00PM
Kantine Vechtracecie-vergadering
26 sept 2020;
01:00PM - 02:00PM
Algemene Vergadering
03 okt 2020;
08:00AM -
Verenigingsactiviteit ipv Vechtrace
03 okt 2020;
09:00AM -
AFGELAST Vechtrace
10 okt 2020;
09:00AM -
Weesper Molenwedstrijd

Partners

e-Boekhouden.nl

Ga naar boven