JA slide show

De Internationale Vechtrace is een tijdrace over 5 kilometer voor skiff, (mix-)dubbeltwee, gestuurde vier en gestuurde C-vier. Internationaal vanwege het deelnemersveld én het parcours: de start is in Duitsland, de finish in Nederland. De wedstrijd wordt geheel gevaren over het prachtige roeiwater van de rivier de Vecht en is befaamd om de gemoedelijke sfeer, de goede catering en het sfeervolle onderkomen bij roeivereniging Salland.
DE 25E VECHTRACE WORDT GEHOUDEN OP ZATERDAG 1 OKTOBER 2016


Wedstrijdvelden toegevoegd

De volgende velden zijn toegevoegd:
H 4* in blok 1
D 4* in blok 2
HV 4+ in blok 2
DV 4+ in blok 2

 
Blijft u eten?

Eet en drink mee na de Vechtrace in ons gezellige clubhuis op Salland. Casa Delicias, een cateraar annex delicatessewinkel annex kookstudio zal een heerlijk Italiaans buffet voor ons maken. Direct na de prijsuitreiking staat het eten voor u klaar, rond 17:15 uur. Voor de lustrumprijs van 15,00 euro kunt u genieten van het buffet onder het genot van een drankje en sluit u de maaltijd af met ijs. Opgave per Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. l, gaarne voor 29 september.

Laatst aangepast op woensdag 07 september 2016 21:03
 
Inschrijving geopend

De inschrijving voor de 25e Vechtrace op 1 oktober is geopend.

Laatst aangepast op zaterdag 27 augustus 2016 07:13
 
Verslag 24ste Vechtrace 2015, Gramsbergen

vecht_2015Als je bij de afgelopen Vechtrace van 2015 bij de finish stond, wachtend op de eerste boot, hóórde je deze eerder aankomen dan dat je hem zag. In de indrukwekkende windstille atmosfeer hoorde je het geluid van krachtige slagen in het water naderbij komen, gepaard met het geluid van dollen en rijdende bankjes, en soms de tot hoog volume aanzwellende adrenalinestem van de stuur.
Het de laatste jaren aanhoudende en daarmee inmiddels traditionele schitterende weer bij de Vechtrace deed de aanwezigen in een soort extatische vrolijkheid geraken, wat de raceprestaties overigens meer dan goed deed.
De condities leken vergelijkbaar met vorig jaar wat betreft windstilte en beperkte stroomsnelheid. Sjoerd Brouwer, onze graadmeter daarvoor, bevestigt dat in zijn racesnelheid, die nu drie jaar exact 15,3 km/uur is geweest.
Erg wetenschappelijk is dat niet, bewijzen Frans van der Steen en Jan-Bas van Noord, die weer als snelste eindigden, nu in 18:16.3, en dat was nog sneller dan vorig jaar: 18.33. Wie daagt hun uit, volgend jaar?
De Vechtrace vindt plaats op een van de weinige parcours in het land waar stuurmanskunst een belangrijke meetellende vaardigheid is. Je kunt je voordeel ermee doen, maar het kan je ook behoorlijk opbreken. Een enkeling is dat overkomen. De troost voor het dan vrij zeker missen van een medaille is het prachtige rivierlandschap waar je daarna iets bewuster doorheen kan roeien.
De traditionele wondertaart werd dit jaar uitgereikt aan het mixC4-team van de Compagnie in Hoogeveen, vanwege hun succesvolle initiatief een mixC4-veld toe te voegen.
Volgend jaar is de 25ste Vechtrace. Nu alvast een uitnodiging aan alle roeiers die ooit de Vechtrace roeiden zich dan weer in te schrijven! En daarnaast natuurlijk aan iedereen die het ook eens wil ervaren.

Uitslag
Foto's blok 1 - Rutger
Foto's blok 2 - Rutger en Dirk
Foto's blok 2 - Mark van Ameijden
Film 

Laatst aangepast op maandag 19 oktober 2015 07:17